Relatie Coaching

Wil het maar niet lukken om dichter bij elkaar te komen? Vanwege alle ruzies zijn jullie steeds verder van elkaar komen te staan? Het gevoel van liefde lijkt verder weg dan ooit en misschien ben je zover dat je zelfs geen verbondenheid meer voelt.

Jullie hebben naar elkaar toegegeven dat er relatieproblemen zijn. Door in gesprek te gaan, onderzoeken jullie wat er nodig is. Jullie relatie koste wat kost redden of behouden, dat is niet het absolute uitgangspunt. Met relatie coaching maken jullie de relatie krachtiger. Samen of los van elkaar. Bij bijvoorbeeld een (vecht)scheiding, zodat jullie kinderen niet de dupe zijn.

Het begint met jullie telefoontje of mailtje, daarin maken we een afspraak voor de eerste sessie. Tijdens die sessie maken we kennis met elkaar en kunnen jullie vertellen wat er speelt en waar jullie graag aan willen werken. Samen bepalen we waar we ons op gaan richten in de periode dat we gaan samenwerken. Ik ga jullie in diezelfde sessie meteen in beweging zetten, zoals met ervaringsgerichte of lichaamsgerichte oefeningen. Ik help jullie stappen te zetten, nodig jullie uit, stimuleer en motiveer jullie.

Laat maar…

Iedere “Laat maar…” is een stap verder uit de relatie. Jullie gaan elkaar steeds een beetje meer negeren of irriteren. Langzaam groeit er kilte tussen jullie. En hoe langer dit doorzet, des te meer jullie relatie eronder komt te lijden. Samen kijken we naar wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en welk gevolg dat heeft op jullie gevoelens voor elkaar. Je gaat leren en ervaren dat je het ook anders kunt aanpakken.

Wanneer jij en je partner in staat zijn naar elkaars frustraties en ontevredenheid te luisteren en jullie energie willen steken in een gezamenlijke oplossing, dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken. Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren.

3 fases

Bestaande patronen

Wat gaat er door je heen als jouw bom barst en wat doet dat met jezelf en met de ander. Je hebt waarschijnlijk geleerd om altijd aardig te blijven of om sterk te zijn, resulterend in vluchten, vechten of bevriezen. Jullie gaan leren om te vertellen en te luisteren. De strijd om het winnen herkennen zodat je die kunt omzetten in een gezamenlijke strijd om de (liefdes-)relatie.

Veranderwensen

Het is van belang om elkaar te vertellen waar je behoefte aan hebt. Jullie gaan elkaar opnieuw ontmoeten en ontdekken. Onbevangen de brug over naar ‘het land van de ander’. In de veiligheid van de begeleiding, kwetsbaar durven zijn. Open onbekende deuren, herontdek de ander en verdiep de verbinding met elkaar.

Doelen

Plannen maken en rituelen bedenken voor het vieren van jullie liefde werkt verbindend en het maakt gelukkig. Je zult zien dat je ook makkelijker antwoord geeft op de uitdagingen van het leven en elkaar.

Open en gericht

Er zijn verschillende manieren om relaties te verbeteren. Niets is gek en we kunnen alle kanten op. Wel kom ik graag vlot tot de kern. Na de intake zijn 4 tot 8 sessies vaak voldoende voor een blijvende verbetering binnen de relatie. De sessies kunnen overdag, ’s avonds en in het weekend zijn.

Samenwerking met een vrouwelijke coach

Voor relatie coaching kan ik ook samenwerken met een vrouwelijk coach. Sommige partners in een relatie vinden het prettig als ze hun verhaal kwijt kunnen bij een coach van het eigen geslacht. Naast de gezamenlijke sessies zullen er 1-op-1 sessies plaatsvinden. Dat wat in de 1-op-1 sessie naar voren komt en wat de relatie dient, mag door de partners zelf altijd weer in de gezamenlijke sessie terugkomen.